Через ціни на бензин на Київщині на мільйони оштрафували АЗС

Що відомо про перевірки в регіоні

В Київській області провели позапланові перевірки понад сотні автомобільно-заправочних станцій та виявили купу порушень. Про результати перевірок розповіли в Головному управлінні Держпродспоживслужби в регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, позапланові заходи державного нагляду провели на 49 підприємствах, які торгують вроздріб бензином та дизельним паливом на 103 АЗС. Підприємців перевіряли на дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

"У 42 перевірених суб’єктів господарювання встановлені порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення, з яких у 19 суб’єктів господарювання — порушення державної дисципліни цін при роздрібній реалізації бензинів автомобільних та дизельного палива, у 23 суб’єктів господарювання — створення перешкоди посадовим особам", — заявили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області.

Порушення щодо продажу палива за підвищеними цінами без декларування відповідних змін виявили у кожного другого суб’єкта господарювання. За це порушників оштрафували на майже 23,6 мільйонів гривень. На керівників суб’єктів господарювання наклали адміністративні штрафи передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення на суму майже 63 тисячі гривень.

Наразі оштрафовані підприємства та їхні керівники в добровільному порядку сплатили до державного бюджету України лише 976,74 тисяч гривень штрафних санкцій. В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Київській області нагадали, що необґрунтоване підвищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення законодавства про ціни і ціноутворення матиме наслідки у вигляді штрафів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області попередили споживачів та підприємців про небезпечний продукт харчування. В Головному управлінні Держпродспоживслужби в регіоні зафіксували високий вміст акриламіду в печиві румунського виробництва. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві затримали заступника міністра інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Подробиці корупційної схеми — за посиланням.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.

Читайте также