У Києві затримали заступника міністра на отриманні майже пів мільйона доларів хабаря (ФОТО)

Що відомо про корупційну схему

У Києві затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Про кримінальну справу розповіли в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) та в Міністерстві інфраструктури, передають "Коментарі".

За даними відомства, гроші заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів.

Учасники корупційної схеми змовились з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 мільйонів гривень вартістю. Посередники мали за це передати держслужбовцям цю суму як "винагороду".

В операції з викриття організованої злочинної групи взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тисяч гривень та 38,7 тисяч доларів. Також вночі затримано одного з учасників корупційної схеми, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України.

Попри те, що слідство триває, в Міністерстві інфраструктури України вже відреагували на затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури на хабарі. Мова йде про Василя Лозинського, якого одразу ж звільнили з посади.

"Рішенням Кабінету міністрів звільнено Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури", — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Очільник міністерства доручив розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегіону, зокрема за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

Нагадаємо, в Київській області вкрали понад 925 тис. грн під час реконструкції гідротехнічних споруд. Житлово-експлуатаційна контора Баришівської селищної ради уклала з підрядником договір з реконструкції комплексу гідротехнічних споруд осушувально-зволожувальної системи річки Трубіж. Роботи мали виконати для захисту від підтоплення та затоплення територій і сільськогосподарських угідь Броварського району. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в науково-дослідній установі Служби безпеки України у Києві викрили прихильницю російських окупантів. На антиукраїнській діяльності викрили заступницю начальника відділу, яка після початку повномасштабної війни систематично проводила серед своїх підлеглих агітаційну роботу та виправдовувала дії російських окупантів.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися