Із Франції до Києва завезли дуже небезпечні для здоров’я сири

Що відомо про імпортні продукти

Із Франції до Києва завезли сири, в яких виявили дуже небезпечну бактерію. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, передають "Коментарі".

В Держпродспоживслужбі зазначили, бактерію Listeria monocytogenes виявили у французьких сирах "Гаперон". Їх завезли до Києва із Франції. Виробник сирів — Societe laitiere de vichy, France; експортер — Thomas export SA, France. В Україні партію сирів отримав ТзОВ "ТД Гурмандіз", вул. Костянтинівська, 72, м. Київ.

Бактерія Listeria (лістерія) мігрує від кишечника до нервової системи та несе жахливі наслідки. Це вид грампозитивних бактерій та збудник смертельно небезпечного захворювання — лістеріоз.

Лістерія інфікує центральну нервову систему і може спричинити менінгіт та енцефаліт. Лістеріоз може призводити до смерті. До захворювання найбільш схильні до певних груп людей. Це вагітні жінки, новонароджені, люди похилого віку і люди з ослабленою імунною системою.

Нагадаємо, в освітніх закладах Броварського району Київської області виявили перевищений вміст нітратів та кишкову паличку. Перевищений вміст нітратів виявили у Княжицькому ліцеї в овочах. В дитячому садочку "Країна дитинства" у Требухові виявили бактерії кишкової палички.

Читайте також, що на Київщині зафіксували в продажі небезпечне печиво.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися