Естакаду на Дарницькому мосту в Києві будують ударними темпами (ФОТО)

Коли завершать будівельні роботи

У Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Про це заявив засновник компанії "Автострада" Максим Шкіль, передають "Коментарі".

За його словами, Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і міг би розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

"Кияни і досі не мають змоги повноцінно користуватися цим мостом, адже будівництво лівобережних транспортних розв'язок не було завершене. І міст фактично понад 10 років перебував у стані довгобуда", — зазначив Шкіль.

У жовтні 2021 року група компаній "Автострада" уклала контракт на спорудження двох з’їздів з Дарницького мосту на Дніпровську набережну. У листопаді 2021 року розпочали будівництво, яке планували завершити до кінця 2022 року, але цього не сталося через повномасштабну війну.

"Незважаючи на перебої з постачанням матеріалів, ускладнену логістику, а також те, що близько 1000 наших співробітників пішли на фронт, вже у травні 2022 року ми відновили будівельні роботи двох з'їздів Дарницького мосту", — розповів засновник компанії "Автострада".

Зараз підрядник через затримку державного фінансування виконує будівельні роботи за власні кошти. Будівельники на Дарницькому мосту з січня працюють цілодобово. На Дарницькому мосту вже звели всі необхідні 36 опори та три залізобетонні конструкції підпірних стін з’їздів з мосту. Зараз ведуться роботи з монтажу та зварювання металоконструкцій прогонових будов з’їздів з мосту. Будівництво з'їздів на Дарницькому мосту планують завершити в липні цього року.

Дивіться також відео, як у Києві будували естакаду на Дарницькому мосту до війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися