На ярмарках та ринках у Києві посилили контроль за продуктами

Посилені рейди та перевірки пов’язані з катастрофою після підриву Каховської ГЕС

Після підриву Каховської ГЕС на ярмарках та ринках у Києві посилили контроль за продуктами. Про це повідомили в Головному управлінні Державної продовольчої споживчої служби у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, столичні фахівці посилили роботу для забезпечення продовольчої та непродовольчої безпеки в період воєнного стану і недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації на території Києва.

Контроль посилили в місцях проведення ярмарків щодо дотримання підприємцями і продавцями вимог законодавства про харчові продукти, ветеринарну медицину та проведення ветеринарно-санітарної експертизи. Внаслідок перевірок працівники Головного управління Держпродспоживслужби у Києві склали 12 протоколів про адміністративне правопорушення за обіг непридатних харчових продуктів на ярмарках. Крім того, в районах столиці спільно з представниками місцевої влади провели 119 інформаційно-роз’яснювальних заходів для підприємців різних сфер. За результатами рейдів підготували та направили 110 інформаційно-роз’яснювальних листів щодо порушень нормативно-правових актів.

Під час перевірки організаторів ярмарків та операторів ринку попередили про посилення контролю за системою відстеження харчових продуктів, про необхідність дотримання температурного режиму та загальних гігієнічних вимог. Організаторам ярмарків КП "Київська спадщина" та КП "Світоч" надіслали 8 інформаційно-роз’яснювальних листів щодо порушень нормативно-правових актів та відповідальності за ці порушення.

Читайте також, де у Києві цього тижня працюватимуть продуктові ярмарки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися