Стало відомо, як змінилася зарплатня у Києві за час повномасштабної війни

Який зараз розмір середньої заробітної плати у столиці

У Києві на другий рік повномасштабної війни з російськими окупантами фіксують поступове зростання рівня середньої заробітної платні. Про це у відповідь на інформаційний запит порталу "Коментарі" розповіли у Київському міському центрі зайнятості.

За даними відомства, середній розмір заробітної плати у вакансіях, отриманих Київською міською службою зайнятості від роботодавців Києва, у 2022 році становив 10-11 тисяч гривень. У 2023 році рівень середньої зарплатні у столиці поступово підвищується. Так, на початок року він становив 11 тисяч гривень, протягом січня-березня 13,5 тисяч гривень. Станом на 1 червня 2023 року середня зарплатня у Києві склала майже 15 тисяч гривень. При цьому частка вакансій з мінімальною заробітною платою, яка в січні-березні 2023 року складала 15% від загальної кількості вакансій, у столиці зменшилась та станом на 1 червня становить 12%.

У Київському міському центрі зайнятості зазначили, що розмір середньої заробітної плати в розрізі регіонів України, зокрема по Києву, обраховується Державною службою статистики України. Останні дані в розрізі регіонів України оприлюднені на сайті Держстата за січень 2022 року. Тоді середня заробітна плата по Україні становила 14577 гривень, по Києву — 21347 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у перший рік повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Київ залишався у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні 2022 року кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах.

Читайте також, що у Київській обласній лікарні скандал через масові звільнення працівників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися