Подільський міст у Києві можуть відкрити у вересні: хто зможе ним їздити

Проїзд Подільським мостом у Києві після відкриття буде доступний не всім транспортним засобам

Подільсько-Воскресенський міст, який почали будувати близько 30 років тому у Києві, можуть відкрити у вересні цього року, проте проїзд ним буде доступний не всім. Про це розповів голова Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандібор в інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, з'їзди на Труханів острів та Русанівські сади вже завершено, проте відкриють проїзд ними "не для всіх". За кілька місяців міст планують відкрити для машин швидкої допомоги, пожежників та громадського транспорту, який курсуватиме між лівим та правим берегом.

Також Кандібор відреагував на критику урбаністів, які вважають, що з'їзди з мосту зруйнували затишний та зручний пішохідний Поділ.

Глава Департаменту транспорту та інфраструктури зазначив, що проектна документація для мосту була зроблена у 1969 році, а його будівництво розпочалося близько 30 років тому.

- Тепер поставимо урбаністам питання - що нам робити далі? Розбирати цей міст? Нехай не розповідають, що це нам погіршить ситуацію, а натомість краще хай дадуть нам свої пропозиції, - заявив Кандібор.

Він запевняє, що міст та лінію метро, що проходить по ньому, потрібно добудувати, оскільки це не лише "арка над Дніпром", а 9 кілометрів естакади, яка з'єднає Поділ із Троєщиною. За словами Кандібора, після завершення будівництва мосту кияни зрозуміють, наскільки він є важливим для міста.

Як раніше писали "Коментарі", на будівництві Подільського мосту розікрали понад сотню мільйонів гривень. Зокрема, у червні директору та голові наглядової наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації повідомили про підозру у розкраданні 104 мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

19 липня 2023, 13:35

Ничему этот подлый и вороватый народ жизнь не учит, даже война, - теперь этот недомост открывать будут лет 30, каждый раз в полгода с очередной постройкой каждой лестницы на миллиарды гривен, а как полностью введут в строй, то пора будет на капитальный ремонт ставить - в этом вся суть воровской Украины, кому война, а кому мать родна, тьфу !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися