У Києві готуються до захисту енергосистеми під час ракетних обстрілів

Що потрібно знати споживачам

Енергетики готують резервні схеми живлення споживачів на випадок масованих повітряних атак російських окупантів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передають "Коментарі".

За його словами, якщо брати сценарій без атак, енергетики розуміють, яким чином покривати збільшене зимове споживання, але обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію. Він нагадав, що торік російські окупанти почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру України усереднені вересня. Масштабні обстріли були за місяць після цього. Повністю відновити пошкоджену енергетичну інфраструктуру поки що не вдалося, однак план з підготовки до чергових атак енергетики майже виконали.

"Обладнання, що ми планували встановити, зокрема — автотрансформатори, які ми замовили ще минулої зими, які доїхали і продовжують доїжджати в Україну, ми практично усі, що планували, встановили. На сьогодні до зимових режимів роботи магістральна мережа практично готова. Зараз продовжуємо нарощувати запас певної міцності, щоб мати в енергосистемі резерв", — сказав Кудрицький.

Ремонти пошкоджених електростанцій йшли досить інтенсивне та тривають зараз, щоб на початку опалювального сезону Україна мала якомога більше спроможностей виробляти електричну енергію. Наразі НЕК "Укренерго" виконала 90% запланованих робіт, щоб бути готовими до найгірших сценаріїв повторення ракетних та дронових атак енергосистеми.

"Частково проблему нестачі автотрансформаторів вдалося вирішити, але не повністю. Ми продовжуємо замовляти це обладнання. Якщо знов будуть обстріли, якщо знову ворог буде вибивати нам енергосистему, трансформатори ми могли б отримувати з-за кордону не чекаючи 8-9 місяців як торік", — розповів голова правління НЕК "Укренерго".

Кудрицький зазначив, що одночасно з енергетиками та силами Протиповітряної оборони, долучитися до підготовки протидії російським окупантам можуть і споживачі. Для цього з похолоданням потрібно споживати електроенергію більш ощадливо. За можливості утеплити житло та дізнатися, де поблизу є пункт незламності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські політики анонсували створення Чорнобильській зоні вітрового парку. Як це вплине на екологію у Київській області, розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Подробиці — за посиланням.

Дивіться також фото і відео, чому проти влади відбувся масштабний мітинг під мерією Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися