У мерії Києва розповіли про експорт з початку повномасштабної війни

Географічна структура експорту столичних підприємств зазнала змін

Підприємства Києва з початку повномасштабної війни експортували товарів на майже 16 мільярдів доларів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, географічна структура експорту столичних підприємств зазнала суттєвих змін. Однак виробники успішно працюють над збільшенням обсягів експорту столичних товарів, опановуючи нові зовнішні ринки та збільшуючи надходження до бюджету Києва.

"Починаючи з 2022 року, географічна структура експорту столичних підприємств зазнала суттєвих трансформацій. Зараз найбільші країни-партнери, на чиї ринки постачають продукцію компанії Києва, – це Польща, Румунія, Туреччина, Іспанія, Італія, Нідерланди, Індія, Болгарія", – заявив Мондриївський.

Заступник мера Києва зазначив, що в цьому році Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації оновив каталог експортерів столиці, який буде презентовано міжнародним партнерам. Посадовець вважає, що створення та розповсюдження такого каталогу є важливою складовою організаційної підтримки експортної діяльності підприємств регіону.

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Києву виставило на приватизацію "Єдиний майновий комплекс державного підприємства "Техніка". До складу об’єкта входять видавничо-адміністративний корпус видавництва площею понад 1,8 тисяч квадратних метрів, шість гаражів та інше майно. Об’єкт приватизації знаходиться у Києві по вулиці Обсерваторна, 25. Аукціон призначено на 17 листопада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фонд Держмайна України по місту Києву передав в оренду приміщення університету площею 145,8 квадратних метрів вартістю понад три мільйони гривень приватному підприємцю. Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого

Читайте також, що столичні екологи вимагають покарати забудовників за знищення заповідника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися