Фонд Держмайна незаконно передав в оренду приміщення університету у Києві

Що відомо про судову справу від прокуратури

Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення навчального закладу площею 145,8 квадратних метрів вартістю 3,3 мільйонів гривень приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності, що є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом.

Столична прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу. Договір оренди в судовому порядку визнано недійсним та майно повернуто у користування університету імені Карпенка-Карого.

Нагадаємо, у Бориспільському районі Київської області будують величезне укриття на території Іванківського ліцею. Гроші на споруду виділили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії На об’єкті вже виконали земляні роботи, армували та залили плиту фундаменту бетоном, улаштували каркас стін з арматури. Наразі зводять зовнішні стіни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв що, Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1. На реконструкцію ліцею у Макарові із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили понад 89 мільйонів гривень. У навчальному закладі планують облаштувати новий харчоблок, замінити систему опалення, внутрішні та зовнішні мережі водопостачання та електропостачання, провести термомодрнізацію закладу. У підвальному приміщенні ліцею облаштують укриття. Аукціон відбудеться 13 листопада. 

Читайте також, що у селі під Києвом відремонтують ліцей та Будинок культури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися