У Київській області витратять десятки мільйонів на ремонт ліцею (ФОТО)

Що відомо про тендер та проєкт відновлення навчального закладу

Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1. Про це розповів голова Макарівської селищної ради Вадим Токар, передають "Коментарі".

За його словами, на реконструкцію ліцею у Макарові із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили понад 89 мільйонів гривень. Посадовець зазначив, що після проведення робіт з відновлення будуть створені комфортні і безпечні умови для навчання дітей.

"Облаштовано новий харчоблок, замінено систему опалення, внутрішні та зовнішні мережі водопостачання та електропостачання, проведено термомодрнізацію всього закладу. Для діток з особливими освітніми потребами будуть створені всі належні умови для навчання та розвитку, облаштовано сучасні класи та освітні простори", — розповів Токар.

Голова Макарівської селищної ради додав, що для створення безпечних умов для дітей у підвальному приміщенні навчального закладу буде облаштовано укриття. В оприлюдненому в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендері повідомляється, що аукціон відбудеться 13 листопада. Підрядник має виконати капітальний ремонт Макарівського ліцею №1 до 31 грудня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними. Окрім того, оголосили тендер на ремонт госпіталю ветеранів у Києві. На ремонтні роботи планують витратити ще десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва кінотеатр "Барвінок" у Пущі-Водиці хочуть знести під багатоповерхівку по інвестиційному конкурсу. Активісти стверджують, що будівля на третій лінії Пущі-Водиці по вулиці Юнкерова, 71 раніше була однозальним кінотеатром, який збудували у 1962 році. Кінотеатр працював до 1990 року. Будівлю міська влада оцінила у два мільйони гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що на систему поливу в одному з парків Києва витратять мільйони бюджетних грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися