У Києві хочуть знести кінотеатр під багатоповерхівку (ФОТО)

Мова йде про будівлю в Оболонському районі столиці

В Оболонському районі Києва кінотеатр "Барвінок" у Пущі-Водиці хочуть знести під багатоповерхівку по інвестиційному конкурсу. Про це пишуть у Telegram-каналі "Життя Оболонського району".

Активісти стверджують, що будівля кінотеатру на третій лінії Пущі-Водиці по вулиці Юнкерова, 71 раніше була однозальним кінотеатром, який збудували у 1962 році. Кінотеатр працював до 1990 року. Будівлю міська влада оцінили у два мільйони гривень. Зараз ця будівля перебуває на балансі КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва".

За проєктом рішення Київради "Про майнові питання, пов’язані з будівництвом громадського (рекреаційного) комплексу з центром дозвілля для дітей та молоді на вул. Миколи Юнкерова, 71 в Оболонському районі" цю будівлю розіграють на конкурсі, без врахування комунальної земельної ділянки і на її місці з’явиться мінімум п’ятиповерхова будівля під виглядом будівництва громадського (рекреаційного) комплексу з центром дозвілля для дітей та молоді.

"Буде там приватний центр дозвілля для молоді, бізнес-центр (з дитячою кімнатою), або житловий комплекс, наразі невідомо. Але питання, навіщо ж "інвестору" будувати підземний паркінг на 48 паркомісць для центру дозвілля, або таки це підійте під елітний ЖК?" — зацікавлені кияни.

Майбутній інвестор отримає 21 сотку столичної землі у центрі курорту Пуща-Водиця під не зовсім зрозуміле будівництва лише за два мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, як мости в Києві руйнуються, як мости у Києві будуються, та хто на цьому заробляє.

Дивіться також фото, як триває будівництво на Великій окружній дорозі у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися