У Київській області на території ліцею будують величезне укриття (ФОТО)

Де та як тривають будівельні роботи

У Бориспільському районі Київської області будують величезне укриття. Про будівельні роботи та споруду розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Укриття будують на території Іванківського ліцею. Гроші на споруду виділили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником виступає Київська обласна військова адміністрація. На об’єкті вже виконали земляні роботи, армували та залили плиту фундаменту бетоном, улаштували каркас стін з арматури. Наразі зводять зовнішні стіни.

"Загалом в укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень, облаштувати санвузли та медичний кабінет", — зазначили у Київській обласній військовій адміністрації.

В Іванківському ліцеї навчаються близько 400 школярів, є гуртки та спортивні секції, які відвідують не лише учні ліцею, а всі діти громади. Зараз в закладі укриття немає, учні користуються сховищем поряд. Захисна споруда загальною площею 1030 квадратних метрів зможе вмістити 305 осіб. 

Нагадаємо, Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1. На реконструкцію ліцею у Макарові із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили понад 89 мільйонів гривень. У навчальному закладі планують облаштувати новий харчоблок, замінити систему опалення, внутрішні та зовнішні мережі водопостачання та електропостачання, провести термомодрнізацію закладу. У підвальному приміщенні ліцею облаштують укриття. Аукціон відбудеться 13 листопада. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ремонт Київського госпіталю ветеранів у Пущі-Водиці став скандалом. Увагу журналістів спочатку привернуло те, що для лікування військових просто ремонтують фасади та внутрішнє оздоблення лікарні, не змінюючи її наповнення медичним устаткуванням. Тобто понад мільярд гривень витратять виключно на покращення стін, вікон, підлог та іншого оздоблення. Ціни будматеріалів є відверто завищеними. Окрім того, оголосили тендер на ремонт госпіталю ветеранів у Києві. На ремонтні роботи планують витратити ще десятки мільйонів гривень. 

Читайте також, що у селі під Києвом відремонтують ліцей та Будинок культури.

Джерело: https://t.me/kyivoda/12440


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володимир

8 листопада 2023, 18:44

Вибачте мені Але хіба це інформація яку потрібно оприлюднювать ? зразу з координатами де будується! Писаки довбані, у вас що зовсім мозгів немає?

Неважливо

7 листопада 2023, 19:06

Ідіть нахуй з мобілізацією. Заливайте гроші в бетон далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися