У Києві зробили важливу заяву щодо відключення світла

Що потрібно знати споживачам, у яких є борги

У Києві наприкінці січня почнуть масово відключати світло боржникам за спожиту електроенергію. Про це розповів генеральний директор компанії-енергопостачальника Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За його словами, відключення споживачів електроенергії, які мають борги, у Києві почнуть з 29 січня. До цього споживачів мають попередити про відключення.

"Yasno точно не буде відключати всю Україну. Ми працюємо з приватними клієнтами лише у Києві та на Дніпропетровщині. Як відключатимуть постачальники й оператори системи розподілу на решті території України — краще уточнити у них", — зазначив Коваленко.

У постачальника електроенергії в Києві компанії Yasno є кейси боржників та відключати світло будуть, виходячи з різних критеріїв.

"Ми не будемо відключати всіх підряд. У нас є чіткі критерії і по сумі, і по "віку" заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення більше 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області, і їхній загальний борг становить понад 600 мільйонів гривень", — заявив генеральний директор компанії-енергопостачальника Yasno.

Відключення світла за борги у Києві не буде раптовим та масовим, запевнив посадовець.

"У нас немає рубильника. Це не буде раптово. Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг, чи ні. Коли ж ми будемо подавати на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за 5 днів — сповіщення від оператора систем розподілу", — пояснив Коваленко.

Керівник компанії-енергопостачальника Yasno закликав киян оплачувати рахунки вчасно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України скасував мораторій на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості за комуналку в судовому порядку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися