У Києві почнуть масово відключати світло за борги

Що потрібно знати споживачам

У Києві невдовзі почнуть масово відключати світло боржникам за спожиту електроенергію. Про це розповів генеральний директор компанії-енергопостачальника Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі".

За його словами, відключення споживачів електроенергії, які мають борги, у Києві почнуть з 29 січня. До цього споживачів мають попередити про відключення. Є два види попереджень.

"Перший тип — це сповіщення, коли компанія усіма методами, починаючи від SMS, від розсилок у Viber і чатах, закінчуючи дзвінками до людей, сповіщає про те, що є борг, будь ласка, сплатіть. Що стосується офіційного документу, його розсилають за 10 днів до відключення", — сказав Коваленко.

Після попередження у споживача є 10 днів, щоб сплатити борг. Всім боржникам одразу не будуть розсилати попередження, а лише сповіщення.

"Ми рейтингуємо боржників від найвищого по сумі боргу. А другий критерій — це глибина боргу. Тобто, є боржники один місяць, і це не є така велика проблема, ми маємо надію, ми комунікуємо з ними. А є борги, які рік і більше", — розповів генеральний директор компанії Yasno.

Навіть, якщо людини немає на території України, то вона може сплатити борг онлайн.

"Якщо ж людина накопичила з різних обставин великий борг і не має повної суми, щоб оплатити, ми такі випадки розглядаємо, але нам потрібна комунікація. Потрібно, щоб ця людина звернулася… І ми укладаємо так звані договори розстрочки, і там вже індивідуальний графік, за яким людина сплачує", — пояснив Коваленко.

Для того, щоб відновити постачання електроенергії, споживачу треба буде сплатити борг, отримати рахунок на підключення і сплатити. Після того, як буде сплачено рахунок на підключення до електроенергії, споживача підключать до електроенергії впродовж п’яти днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України скасував мораторій на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості в судовому порядку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися