Кияни заплатять за піар Зеленського з непідняттям тарифів - Розенко

Президент і уряд навмисне перекладають відповідальність за підвищення тарифів на газ до 15 тисяч гривень за тисячу кубів газу на місцеву владу і змушують покривати різницю в ціні з кишень громадян. Про це заявив представник "УДАРу Віталія Кличка" Павло Розенко в ефірі одного з телеканалів. 

"Що роблять Зеленський зі Шмигалем? Кажуть, що це місцеві органи влади за тарифи відповідають. Почекайте. А хто тариф на газ затверджує? Центральна влада. А як місцевій владі качати тепло, коли газ коштує 15 тисяч гривень? Для того, щоб покрити різницю у наступний опалювальний сезон, з бюджету Києва потрібно виділити 3,5 млрд грн. І сьогодні Зеленський каже: "Дивіться, кияни, ви доплату вчителям, лікарям не робіть, ви метро на Троєщину не будуйте, не треба вам метро. А ви покрийте мій піар як президента України, щоб я і далі розказував, що тарифи не підіймаю", - наголосив міністр соціальної політики 2014-2016 років. 

Він зазначив, що пів року тому влада відмовилась закачувати газ у сховища за ціною від 7 грн/куб, а тепер він коштує вдвічі дорожче. 

"Останні два місяці "Нафтогаз" закачує у сховища газ з ринку за ціною 14-15 тисяч гривень за тисячу кубометрів газу. І вони завтра будуть продавати цей газ уже не по 7, а по 15 тисяч гривень. Вони пів року тому говорили: "Ні, ми газ по 7-8-10 закупати не будемо, це дуже дорого". І дочекалися ці професіонали з "Нафтогазу", коли газ по 15. От і все. Хто буде покривати різницю між 7 і 15 гривень за куб газу? Кияни", - підсумував Розенко. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Елена

2 вересня 2021, 15:29

Любопытно: прошлую каденцию кличка, когда ещё не было зеленского, КТО ему мешал строить метро на Троещину, менять коммуникации, чтобы земля из под ног горожан и транспорта(даже на элитном Печерске!) не уходила; ремонтировать путепроводы и мосты, обновить подвижной состав транспорта, чтобы не горел? И почему тот же КТО-ТО не помешал натыкать новостроев, маркетов на ВСЕХ свободных газонах, "мост из хруВсталя анжинерной работы", постоянно требующий вложении на ремонт, возвести; стырить бронзовые скульптуры у зоопарка, которые были его визиткой, заменив из на нечто, что не простоИт и половину срока от прежних??? Так может не всё нужно валить на Зеленского? Ведь та каденция была 5лет, а нынешняя, с Зеленским, всего 2 года! Нет, я не фанат Зеленского! Но не нужно присваивать ВСЕ "достижения" властей только ему, вроде и не было 30 лет ТОТАЛЬНОГО воровства и разваливания страны до этого! 30 лет гораздо более внушительный срок, чем 2 года!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися