На Київщині подорожчали сигарети та алкоголь: нові ціни

Найбільше змінився цінник на вино та сигарети з фільтром преміум-класу

На Київщині за місяць змінилися ціни на тютюнові вироби та алкогольну продукцію. Деякі товари впали в ціні, а деякі, навпаки, вартість підвищилася. Про це повідомляється в оновленій статистиці на сайті Держстату.

Так, у період із вересня по жовтень поточного року в області подорожчали сигарети з фільтром вітчизняних марок. Раніше ціна становила 50,63 грн. за пачку з 20 штук, а в жовтні - 51,06 грн., що на 43 копійки більше.

Цигарки з фільтром медіум-класу стали дорожчими на 50 копійок та їх нова ціна становить 56,85 грн за пачку.

Тютюнові вироби з фільтром преміум-класу збільшилися в ціні на 82 копійки та тепер коштуватимуть покупцю в середньому 64,67 грн.

Цигарки без фільтра подорожчали незначно – з 46,53 грн до 46,61 грн.

З алкоголю найбільше змінилися ціни на столові вина вітчизняні. У період із вересня по жовтень цінник упав з 74,99 грн/л до 72,32 грн/л. Горілка стала дорожчою на 62 копійки та нова ціна становить 91,64 грн/л. Пиво вітчизняних марок практично не змінилося в ціні. У жовтні ціна за літр становила в середньому 18,95, що на п'ять копійок більше, ніж на місяць раніше.

Нагадаємо, у Києві значно подорожчали деякі продукти. Журналісти порталу "Коментарі" вирішили порівняти, як змінилися цінники на їжу у столиці за останні пів року. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало читачів про те, що стали відомі актуальні ціни у житлових комплексах та новобудовах у Києві та передмісті. На основі цих даних журналісти порталу "Коментарі" зробили інфографіку за цінами на житло в кожному з районів столиці.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися