Продовольча катастрофа: скільки кияни платитимуть за м'ясо у 2022 році

Ціни на м'ясо можуть значно зрости з другого кварталу 2022 року

З 2022 року в Україні можуть зрости ціни на м'ясо на 50%. Про це повідомляє видання AgroNews, посилаючись на слова виконавчого директора Асоціації "М'ясної галузі" Миколи Бабенка.

За словами експерта, вже з другого кварталу наступного року у країні очікується різке подорожчання м'яса. Підвищення вартості торкнеться всіх видів м'яса.

"Це буде продовольча катастрофа. У 2019 році ми попереджали про ризики перевитрати кормів в українському свинарстві. У 2020 році корми подорожчали на 50%. Тепер у 2021 році свинарі ризикують отримати збитки у 1000-2000 грн на кожні 100 кг живої маси свиней", - зазначив Бабенко.

Українські свинарі скаржаться на збитки. Нині ціна закупівлі свиней підприємствами м'ясної галузі коштує 45 гривень за кілограм. Водночас у свинарів собівартість свиней із ринковими цінами на корми досягла 45 грн/кг.

Микола Бабенко також наголосив, що доходи українців є найнижчими у Європі. Тим часом витрати на харчові продукти сягають 60% доходу, а у Європі – 10-20%.

"Українці вже недоїдають – у 2-3 рази менше споживають м'ясо та молоко", - каже Бабенко.

Підвищення ціни на м'ясо на 50% може стати продовольчою катастрофою та загрозою здоров'ю нації, підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що столиці помітили різке зростання цін на сало, на Житньому ринку продукт продають по 500 гривень за кілограм. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також повідомлялося, що журналісти порталу "Коментарі" вирішили порівняти, як змінилися цінники на їжу у столиці за останні пів року. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися