На Ощадбак наклали пів мільйона гривень штрафу через «Картку киянина»

За зловживання монопольним становищем під час участі у проєкті “Картка киянина”

Антимонопольний комітет оштрафував Ощадбанк на 503 тисячі гривень за зловживання монопольним становищем під час участі у проєкті “Картка киянина”. Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку. 

Річ в тім, що Ощадбанк був одноосібним банком-учасником проєкту та самостійно встановлював порядок і умови відкриття та ведення карткових рахунків.

За даними АМКУ,  з червня 2016 року по грудень 2021 року банк висував умовою отримання “Картки киянина” обов’язкове підключення платної послуги СМС-інформування, крім того, відбувалася автоматична активація платної послуги СМС-інформування.

При цьому банк не пропонував кращі, конкурентні умови обслуговування “Картки киянина”, кажуть у відомстві.

За ці порушення на банк накладено штраф загальною сумою 503,55 тис. грн.

Як писали "Коментарі", міський голова української столиці Віталій Кличко заявив, що після закінчення опалювального сезону, навесні 2022 року у Києві очікується подорожчання проїзду у громадському транспорті, проте мешканці міста зможуть платити менше, якщо користуватимуться карткою киянина.

Відомо, що Кличко сказав, що для киян, які користуються карткою, розглядається вартість проїзду 12 гривень. Карта киянина є носієм електронного квитка та надає власнику право проїзду у міському транспорті та метро. Вона діє як звичайний транспортний квиток із можливістю купити багато поїздок за вигідною ціною.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися