Воєнна розсада: під Броварами відновила роботу теплиця (ФОТО)

Як рятували бізнес під час активних бойових дій

У Броварському районі Київської області поновило роботу тепличне підприємство, де під час активних бойових дій загинули майже всі рослини. Як приходить до тями український бізнес за понад два місяці повномасштабної війни з РФ розповіли під час національного телемарафону, передають "Коментарі".

У теплиці під Броварами розсаду, що вціліла під час обстрілів, називають військовою. Навколо цієї теплиці зі скляним дахом ворожі снаряди літали один за одним, а виходити на роботу було дуже небезпечно.

"Світити не можна було, топити вже не було чим, не могли привезти. Дві-три години тут можна було перебувати, а потім все трястись починало, треба було тікати", — згадує бригадир теплиці Олена.

Температура для тепличних рослин має бути 18 градусів тепла, розсаді також необхідне цілодобове світло. За три тижні активних бойових дій, допоки теплиця не працювала, не вижили від 70 до 100 тисяч рослин. Завдяки кільком співробітникам, які проживали поблизу теплиці, і не змогли залишити рослини, частину розсади вдалося врятувати. Люди на свій ризик виходили працювати.

Під час активних бойових дій під Броварами в теплиці вибило всього три шибки, а поряд — цех спотворило вибуховою хвилею. Керівник підприємства оцінює збитки від простою та замерзлих рослин у п'ять мільйонів гривень. Наразі на роботу вийшли всі працівники, і у теплиці намагаються вийти на довоєнні обсяги продукції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області під час воєнного стану поступово відновлює роботу місцевий бізнес. У Гуманітарному штабі Київської області оприлюднили відео з приватного підприємства у Броварах, яке виготовляє металопластикові вікна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися