Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд

Мер столиці прокоментував скасування безкоштовних перевезень

У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. Про це під час прямого включення в ефірі телемарафону розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Зараз транспорт поновлює свою роботу, зменшився інтервал між поїздами метрополітену. Ми відкриваємо все більше маршрутів, що надають послуги пересування по місту Києву мешканцям. Ми вимушені зробити транспорт платним, тому що навіть платний транспорт був завжди дотаційним", — прокоментував Кличко.

У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва

"За той час, коли транспорт був безкоштовним, це коштувало місту понад пів мільярда гривень щомісяця. Ми розуміємо, що зараз піднялись ціни і на паливо, і на електроенергію. Нам потрібно виплачувати заробітні плати, економіка міста не працює", — пояснив Київський міський голова.

Кличко також відповів, чи планують у столиці підвищувати ціни на проїзд.

"Вкрай важливо для того, щоб запустити економічні процеси, зробити платним проїзд в муніципальному транспорті, але підвищувати тарифи ні в якому разі не будемо. Він залишається на тому ж самому рівні, яким був до початку бойових дій", — запевнив мер Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 16 травня громадський транспорт у столиці працює довше, але вже не безкоштовно. Про нові правила проїзду в метро та правила поведінки у метро під час повітряної тривоги попередили пасажирів у Київському метрополітені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися