Між Києвом та Борисполем затвердили підвищення цін на проїзд

Як можна вирішити проблему регуляції тарифів

Між Києвом та Борисполем зросли ціни на проїзд не тільки через нестачу пального, а й через те, що на маршруті немає комунального транспорту. Про це розповів Бориспільський міський голова Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

"Ситуація по місту контрольована. Є перебої з пальним. На жаль, вони по всій країні є. Відповідно до цього є підвищення цін на все, тому що пальне є елементом доставки, тому й продукти харчування, й безпосередньо перевезення", — зазначив Борисенко.

За його словами, тарифи на міжміські перевезення регулює обласна влада, але під час війни контролювати ціни важко.

"Міжміські перевезення, зокрема — з Києва на Бориспіль, з Борисполя на Київ регулюються областю. Жоден виконком міської ради ніяких рішень не приймав і приймати не буде, тому що зараз іде війна. Є велика проблема — немає можливості компенсувати перевізникам з бюджету. Є велика проблема, що немає комунального транспорту… Був би комунальний транспорт, він би собі в збиток, але б їздив. А оскільки це є приватники, вони собі в мінус працювати не можуть, тому обласна адміністрація погодила збільшення тарифу з Києва на Бориспіль", — розповів мер Борисполя.

Бориспільський міський голова запевнив, що у Борисполі ціни на проїзд по місту у комунальному транспорті під час воєнного стану підвищувати не будуть.

"Конкретно по нашому місту — тарифи, що були встановлені ще у позаминулому році, працюють. Підвищення цін на внутрішньоміські перевезення не планується. В будь-якому разі я цього максимально не допущу", — заявив Борисенко.

На його думку, щоб приватні перевізники не підвищували ціни на проїзд потрібно вирішити питання компенсації з бюджету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимушені повернути оплату за проїзд, і це економічно обґрунтоване рішення. Проте Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що піднімати ціни на проїзд під час воєнного стану у столиці не будуть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

21 травня 2022, 13:19

4й раз за год! С 26 год назад до 50грн!? Бл@ди! Бензин зод назсд тоже около 40 стоил

Александр

18 травня 2022, 00:07

я тебе еще раз, тварь, объясняю, цена до 24го ферваля по Борисполю была 6 гривен, откуда сейчас взялась цена 10-11 гривен, вчера я ездил и прозрел, плюс пассажиры жалуются что на днях собираются на 30% еще поднимать местная бориспольская власть. Я найду вас всех тварей и прикончу позже, сейчас я не могу выйти элементарно из дому, будет какой то перевоорот реальности, сейчас делают так чтоб все эти Байдены, Путины, Зеленские увязли в этих войнах и кризисах и я потом Мессия выступлю со своими людьми, вы все висеть на столбах твари будете у меня, будет глобальная революция типа 1917, после этого мне люди из будущего говорят на Земле никто никогда цены не поднимет на еду и никто ни в кого не выстрелит тысячи лет золотая эра. Но сначала сотни тысяч питаров таких как вы я перевашаю и на ютубе это будет тысячи лет висеть видосы ужасные как мы вас вешали журналюг и масонов. Мессия

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися