У Києві банк російського бізнесмена отримав великі гроші на рефінансування

В фінансовій установі провели обшуки

В Першому інвестиційному банку (PIN-банк) провели обшуки в рамках розслідування отримання грошей на рефінансування. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Перший інвестиційний банк (PIN -банк) належить російському бізнесмену, президенту російського футбольного клубу "ЦСКА" Євгенію Гінеру. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України стосовно цього росіянина застосовано санкції строком на десять років. За рішенням суду торік банк передали в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

В ході розслідування правоохоронці перевіряють правомірность отримання та використання банком понад 1,6 мільярди гривень кредиту для рефінансування. Кошти фінансова установа отримала після початку активної фази бойових дій в Україні. Ця сума становить понад 50% активів банку та у понад 5,5 разів перевищує розмір статутного капіталу.

Правоохоронці провели обшуки у членів правління, наглядової ради та в офісі комерційного банку. Також в межах розслідування перевіряють інформацію щодо причетності високопосадовців та депутатів РФ до вчинення злочинів на території України. Зокрема, через прямий чи опосередкований контроль над підприємствами критичної енергетичної інфраструктури України. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Нагадаємо, що у Києві повідомили про підозру директору столичного підприємства за привласнення держмайна на мільйони гривень. Бізнесмен уклав договір з Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Підприємець мав закупити 50 тон мастильних засобів для техніки спеціального призначення. Бізнесмен придбав мастила, що не відповідають вимогам ДСТУ. Загальна сума, якою підприємець заволодів злочинним шляхом, становить 12,6 мільйонів гривень

Читайте також, як столичний митник накрав товарів на десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися