У Києві націоналізували активи президента російського футбольного клубу "ЦСКА"

У власність держави перейшов комерційний банк

У Києві націоналізували активи президента російського футбольного клубу "ЦСКА" Євгенія Гінера. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України та стягнув в дохід держави належні російському олігарху акції PIN-банку. Бенефіціарним власником фінансової установи є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу "ЦСКА". Гінер пов’язаний з державною корпорацією "Ростех", яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси російській армії.

Підставою націоналізації активів Гінера стали матеріали кримінального провадження за фактом пособництва державі-агресору. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України стосовно російського бізнесмена застосовані санкції строком на десять років.

Правоохоронці перевіряють законність отримання PIN-банком понад 1,6 мільярди гривень кредиту для рефінансування. Кошти банк отримав після початку активної фази бойових дій в Україні. Ця сума становить понад половини активів банку та у понад 5,5 разів перевищує розмір статутного капіталу установи. Днями у приміщенні PIN-банку провели обшуки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Нагадаємо, що у Києві повідомили про підозру директору столичного підприємства за привласнення держмайна на мільйони гривень. Бізнесмен уклав договір з Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Підприємець мав закупити 50 тон мастильних засобів для техніки спеціального призначення. Бізнесмен придбав мастила, що не відповідають вимогам ДСТУ. Загальна сума, якою підприємець заволодів злочинним шляхом, становить 12,6 мільйонів гривень

Читайте також, як столичний митник накрав товарів на десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися