Договір підписано: Київ купить 50 вагонів метро за гроші ЄБРР

Київський метрополітен і Європейський Банк Реконструкції та Розвитку сьогодні, 26 лютого, підписали договір на 50 мільйонів євро. За ці гроші комунальне підприємство купить 50 нових вагонів метро, повідомив мер столиці Віталій Кличко в своєму Telegram-каналі.

"Ці вагони будуть їздити по Сирецько-Печерській лінії, на якій до кінця цього року ми плануємо відкрити 2 нові станції на Виноградар -" Мостицька "і" Проспект Правди ", - йдеться в повідомленні градоначальника.

Раніше Європейський банк реконструкції і розвитку розмістив оголошення про купівлю нових вагонів для Київського метрополітену. За повідомленням начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, аукціон розділять на два лоти. Перший з них - закупівля 5 поїздів з відокремленими вагонами (25 вагонів). А другий - 5 поїздів з міжвагонні проходом (25 вагонів).

Станом на сьогодні парк київського метрополітену становить 800 вагонів. Близько 100 з них - в критичному стані і потребують оновлення в найближчі 3-4 роки. За допомогою кредиту від ЄБРР місто оновить половину застарілого рухомого складу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися