Ірпіньську в’язницю не купили:ціна виявилася зависою

Перший аукціон з продажу в’язниць виявився невдалим

Охочих купити Ірпінський виправний центр у селище Коцюбинському на онлайн-аукціоні не знайшлося. Потенційні покупці за місяць з дати оголошення продажу не подали жодної заявки, бо розцінили стартову ціну  у 220 мільйонів (220 211 588 грн.) як занадто високу.  У Мінюсті вирішили зменшити стартову ціну аукціону в 2 рази і продовжити прийом заявок на 1 місяць.

Про це повідомив на своїй сторінці в ФБ міністр юстиції Денис Малюська:

"От даремно я провів аналогію між "розпродажем в‘язниць" та "пророцтвом" Гордона. У обох випадках сьогодні нічого не відбулось. У ситуації з розпродажем - потенційні покупці розцінили стартову ціну як зависоку і заявки не подали. Аукціон переноситься на квітень із зниженням стартової ціни. На жаль".

Фото Фонду Держмайна


Може такий ласий шматок у пригороді Києва не сподобався забудовникам, бо за майже 8 мільйонів доларів продавали лише застарілі будівля, а не землю під ними.

 

Довідка "Коментарів"

Великої розпродажі в'язниць анонсували у серпні 2020 року.

Продаж будівль колишніх в’язниць відбувається в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Мінюсту, який передбачає виставлення на прозорі онлайн-аукціони майна 35 виправних установ, які не працюють. Очікується, що велика частина отриманих коштів буде спрямована на розвиток нової тюремної інфраструктури за європейськими стандартами.

70% надходжень від продажу установи буде витрачено на розбудову нової в‘язничної інфраструктури, яка відповідатиме європейським стандартам. 30% – поповнить державний бюджет,

зазначав міністр Денис Малюська.


Окреме майно ДУ "Ірпінський виправний центр (№ 132)" складається з 44 об'єктів нерухомості, розташованих в центральній частині смт. Коцюбинське. Відстань від міста розташування об’єкта до Києва – 2.8 км, до станції метро "Академмістечко" - 6.4 км. У пішохідній досяжності від б'єкта розташовані міський парк відпочинку (150 м), залізнична станція "Біличі" (120 м), загальноосвітня школа № 18 (650 м), сучасний житловий комплекс, об'єкти соціальної інфраструктури.

Загальна площа земельних ділянок: 8.3 га, загальна площа будівель та споруд: 28,1 тис. кв. м. На об’єкті наявні водопостачання та каналізаційна мережа. Електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт. Об’єкт приватизації припинив свою профільну діяльність в серпні 2019 року.

Земельні ділянки, на яких розташований об’єкт приватизації, не є предметом купівлі-продажу, тому питання землекористування покупець вирішує самостійно в установленому чинним законодавством порядку, після переходу до покупця права власності на об’єкт приватизації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися