У Києві банкіри вкрали майже пів мільярда грошей вкладників

Що відомо про схему заволодіння активами банку

У Києві за заволодіння активами банку судитимуть колишніх керівників фінансової установи. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишніх голови правління ПАТ КБ "Євробанк" та його заступника за фактом заволодіння активами банку в сумі понад 420 мільйонів гривень. Ексбанкіри привласнили гроші шляхом укладення підроблених та безтоварних договорів купівлі продажу цінних паперів й договорів іпотеки з підконтрольними юридичними особами.

"Упродовж 2009-2016 років обвинувачені уклали низку кредитних договорів із фіктивними суб’єктами господарювання. За вказаними договорами кошти вкладників банку були передані на умовах кредитування, підконтрольним власникам, фірмам у заставу майна, вартість якого була суттєво завищена", — розповіли в прокуратурі Києва.

На майно обвинувачених накладено арешт. Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заявлено цивільний позов на суму понад 420 мільйонів гривень. Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті. Колишнім банкірам загрожує до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали колишнього державного службовця за роботу на російські спецслужби. Затриманий проводив інформаційні диверсії проти України. Ним виявився колишній український посадовець, який раніше працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості України. Після звільнення з державної служби у 2014 році він почав позиціонувати себе як "політексперт" та автор видань, в яких вихваляв агресивну політику Кремля щодо України.

Читайте також, як у Києві під час ракетних обстрілів камери "засвітили" роботу ППО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися