У Києві камери "засвітили" роботу ППО під час ракетної атаки

Що відомо про локації пристроїв

У Києві заблокували вебкамери, які "засвітили" роботу Протиповітряної оборони під час ранкової ракетної атаки російських окупантів. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці по "гарячих слідах" встановили адреси і демонтували вебкамери, що транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури Києва під час повітряної атаки сьогодні, 2 січня. Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були зламані російськими спецслужбами, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці.

"Один із пристроїв знаходився на балконі багатоквартирного будинку і використовувався місцевим ОСББ для моніторингу прибудинкової території. Однак, внаслідок хакерського зламу агресор отримав віддалений доступ до управління цією вебкамерою", — зазначили в СБУ.

Російські спецслужби змінювали кут огляду та під’єднали камеру до стрімінгової платформи в YouTube. Таким чином окупанти приховано фіксували всю візуальну інформацію у діапазоні роботи камери.

"Інший пристрій зовнішнього спостереження заблоковано в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом. Кіберфахівці СБУ встановили, що цією вебкамерою ворог віддалено керував для прихованої фіксації прилеглої території, у тому числі об’єктів критичної інфраструктури", — розповіли у Службі безпеки України.

За допомогою цих камер російські окупанти збирали дані для підготовки і коригування ударів по Києву. За всіма фактами тривають комплексні заходи для нейтралізації нових спроб окупантів вести розвідувально-підривну діяльність через онлайн-камери.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва внаслідок ракетних атак пошкоджені житлові будинки, автомобілі, церква та утворилася величезна вирва. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку тривали потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Наразі відомо, що у багатоповерховому будинку в Солом’янському районі Києва, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, рятувальники понад 130 мешканців вивели з будинку. Постраждали у Києві 49 людей, з них 43 — госпіталізовані. Дві людини загинули.

Дивіться також фото та відео наслідків обстрілів у Солом’янському районі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися