Київ утримує лідерство, а Київська область на третьому місці: подробиці

Скільки нових ФОПів відкрили у Києві у 2024 році

Останні роки Київ залишається лідером за кількістю нових ФОПів. Від початку поточного року столиця зберігає першість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Міністерство, з посиланням на статистику платформи Опендатабот із посиланням на дані Єдиного державного реєстру, повідомляє, що з початку року в Україні відкрили рекордну кількість ФОПів.

За перший квартал 2024 року в Україні зареєструвалися 74 050 нових фізичних осіб-підприємців. Це на 33,6% більше, ніж за аналогічний період торік, та на 18% більше, ніж у 2021 році.

За кількістю нових ФОПів останні роки лідером залишається Київ. За перший квартал поточного року у столиці зареєстрували 10 252 нових бізнесів. 

На другому місці за кількістю відкритих ФОП - Дніпропетровська область, де з’явилося 6,8 тисячі новостворених бізнесів. На третьому - Київська область - 5,7 тисячі нових ФОПів.

У Мінреінтеграції пояснили, що серед українських підприємців найпопулярнішою сферою є роздрібна торгівля - це чверть новозареєстрованих ФОПів. Також серед лідерів - надання індивідуальних послуг та комп’ютерне програмування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що протягом квітня зросла кількість звернень на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. На які проблеми скаржаться містяни, читайте за посиланням.

Також у Головному управлінні розвідки Міноборони українців попередили про нові плани Росії щодо дестабілізації України.


Читайте также