Бізнес в Україні закривається: який регіон в лідерах у 2024 році

В яких сферах найчастіше закриваються фоп

За перші 4 місяці 2024 року в Україні припинила свою діяльність майже 31 тисяча фопів. При цьому понад 23% фопів, створених минулого року,  закрились у 2024 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот.

В аналітиці також зазначається, що нових бізнесів відкривається у двічі більше — понад 74 тисячі за перший квартал цього року.

Найчастіше закриваються фопи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі — 10 773 (34,9%). Також у лідерах із закриття - сфери комп’ютерного програмування та гуртової торгівлі — 10,1% та 6,2% відповідно.

picture

У Києві закривається найбільше фоп — понад 3,8 тисячі або ж 12,4%. На другому місці антирейтингу Харківська область — майже 2,4 тисячі фопів (7,7%). У трійці лідерів Дніпропетровська область, там припинили свою діяльність також майже 2,4 тисячі фопів або 7,7%.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що онлайн платформа для співпраці бізнесу почне працювати між Київщиною та штатом Вашингтон. 

Платформа дозволить підприємцям легко знайти партнерів та встановити з ними зв’язок, ознайомитися з індустріями, їх продукцією, обмінятися досвідом. Київська область вже почала наповнювати портал інформацією про підприємства області. Наступний  крок – наповнення аналогічною інформацією нашими друзями зі штату Вашингтон. Згодом функціонал порталу буде розширено.

Детальніше про перспективи розвитку бізнесу в Київській області читайте за посиланням.

Читайте також, який бізнес на кордоні влаштували жителі Київської області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися