Жителі Київщини організували “бізнес” на кордоні (ФОТО)

Яке покарання загрожує організаторам незаконного перетину кордону та правопорушникам

Днями прикордонники Чопського загону затримали двох чоловіків призовного віку, які рухалися лісом в бік Словаччини. Також встановили організатора та пособника переправлення чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Ними виявилися жителі Київщини, які добре орієнтувалися на Закарпатті.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України. 

У ДПСУ уточнили, що рух в районі населеного пункту Оноківці Ужгородського району невідомих осіб зафіксувала фотопастка. Прикордонники виявили чоловіків за кількасот метрів від кордону. Порушники намагалися втекти від наряду та не виконували його вимоги. Щоб зупинити втікачів, правоохоронцям довелося здійснити кілька попереджувальних пострілів вгору.

У ході опитування затримані розповіли, що прямували до кордону за маршрутом та вказівками переправників, на яких вони вийшли через спільних знайомих. Вартість “послуги” складала по 3 500 доларів США з особи.

“Оперативні співробітники загону встановили автомобіль, яким правопорушників доставили у прикордоння, згодом розшукали й організатора та пособника переправлення. Ті виявилися жителями Київщини, однак добре орієнтувалися на Закарпатті”, - повідомили у ДПСУ.

На місце затримання викликали співробітників Нацполіції. В ході обшуку легкового автомобіля переправників вилучили кошти, отримані ними за оборудку, мобільні телефони та чорнові записи. Транспортний засіб, яким чоловіків доправляли до кордону, також вилучили у встановленому порядку.

Усіх затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення обставин правопорушення втікачів буде притягнуто до адміністративної відповідальності одразу за три правопорушення: 

  • за спробу незаконного перетину державного кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП), 

  • за порушення прикордонного режиму (ст.202 КУпАП),

  • за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Держприкордонслужби України (ст.185-10 КУпАП).

“У діях жителів Київщини вбачають ознаки кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції. Вирішується питання щодо повідомлення переправникам підозри та обрання запобіжного заходу”, - повідомили у ДПСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про подробиці вибуху гранати в Броварах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися