У Києві найбільше масових засновників компаній: чим вони займаються

У якій сфері відкривають найбільше компаній

Майже за чотири роки (з 2020 року по травень 2024 року) 14 українців  заснували понад чотири тисячі компаній, відповідно до даних Єдиного державного реєстру (ЄДР). Рекордсмен з масових засновників відкриває три-чотири нові компанії на день у 2024 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи “Опендатабот”. 

“Майже половина масових засновників реєструють компанії у Києві — 1766 бізнесів або 44,1% від загальної кількості”, - йдеться в аналітиці. 

picture

Найбільше компаній зареєстровано у невизначеній сфері - 1263 компанії (31,6%). А серед відомих сфер першість у гуртової торгівлі - 1230 компаній за вказаний період (30,7%).

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за перші чотири місяці 2024 року в Україні припинила свою діяльність майже 31 тисяча фопів. Найчастіше закриваються фопи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі — 10 773 (34,9%). Також у лідерах із закриття - сфери комп’ютерного програмування та гуртової торгівлі — 10,1% та 6,2% відповідно.

Яка ситуація з бізнесом у Києві, читайте за посиланням.

Читайте також про нові можливості для бізнесу в Київській області. Між Київщиною та штатом Вашингтон почне працювати онлайн платформа для співпраці бізнесу. 

Платформа дозволить підприємцям легко знайти партнерів та встановити з ними зв’язок, ознайомитися з індустріями, їх продукцією, обмінятися досвідом. Київська область вже почала наповнювати портал інформацією про підприємства області.

Детальніше про нові можливості розвитку бізнесу в Київській області, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися