Комерційна структура в Києві не сплачувала оренду землі, якою користувалася: скільки заборгували

Товариство через суд сплатило оренду і минулого року

Комерційна структура поповнить бюджет столиці на понад 7,5 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

У суді прокурори відстояли інтереси держави та домоглися стягнення з комерційної установи кошти за користування земельною ділянкою.

Йдеться про суб’єкт господарювання, який є власником нерухомості на комунальній земельній ділянці площею 6,25 га по вул. Сортувальній та вул. Клеманській у Дарницькому районі столиці.

У прокуратурі зазначили, що оформивши власність на нерухомість комерційна структура не отримала право користування на земельну ділянку. Компанія користувалася землею без сплати оренди.

Справу скерували до суду. Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі та стягнув з відповідача понад 7,5 мільйона гривень несплаченої орендної плати.

Також у прокуратурі нагадали, що минулого року з цього ж товариства за позовом прокуратури стягнули понад 9,5 мільйонів гривень. Кошти були сплачені до бюджету міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва землі вартістю понад 1,2 мільярда гривень мають бути повернуті державі. Відповідне рішення ухвалив суд.

Суд ухвалив рішення повернути державі земельні ділянки рекреаційного призначення загальною площею майже 30 га, які використовуються не за цільовим призначенням.

Дізнатися детальніше, як використовували земельну ділянку у Дарницькому районі, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися