Стало відомо, скільки землі продали у Київській області

Скільки коштує гектар землі у Київській області

За три роки функціонування ринку землі було укладено понад 254 тисячі угод з купівлі-продажу української сільгоспземлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот. 

Загалом, за даними дослідження, українці придбали півмільйона га землі із середньою вартістю у 41 тисячу гривень за один гектар. Найзатребуванішими стали земельні ділянки у Полтавській області, а найдорожчими — в Івано-Франківській області.

За вказаний період було придбано 567 322 га сільськогосподарської землі. Найбільше купували землю у 2023 році — 179 921 га.

У Київській області з 1 липня 2024 року було придбано 26 867,8 га землі. Вартість гектара землі на Київщині у 2024 році становить 70 тисяч гривень. 

pictureНагадаємо, що усього з моменту відкриття ринку земель станом на кінець травня 2024 року в обігу перебувало 1,34% від загальної площі усіх сільгоспземель в Україні.

У травні 2024 року ціни купівлі-продажу сільгоспземель суттєво зросли порівняно із попередніми місяцями й наразі є найвищими за весь час існування ринку земель. “Середньозважена ціна гектара у травні становила 45,0 тисяч гривень що на 8,2% більше від вартості у квітні 2024 року, і на 5,6% більше від цін у березні поточного року”, - йдеться у дослідженні. Детальніше про зведений аналіз стану українського ринку землі, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області привласнили землю на 100 мільйонів гривень. Детальніше про незаконну схему привласнення земельних ділянок, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися