Туреччина допоможе з відбудовою мосту через річку Ірпінь

Що відомо про перемовини та попередні домовленості

У Львові міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш підписали меморандум про відновлення зруйнованих російськими окупантами інфраструктури українських міст. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Офіс президента України.

Документ підписали в присутності президентів України та Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана. Меморандум передбачає участь турецької сторони у повоєнній відбудові України. Турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проекти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу українським фахівцям.

Першим проектом стане відбудова Романівського мосту, що поєднує Бучу та Ірпінь із Києвом. Цей шляхопровід підірвали на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, щоб зупинити наступ на Київ.

"Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови", – прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Найближчим часом створять спільну українсько-турецьку робочу група щодо питань відбудови. Фахівці опрацюють механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проекти.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко повідомив, що також тривають активні перемовини з країнами-партнерами щодо їхньої участі у реалізації плану швидкого відновлення країни Fast Recovery plan. Паралельно з цим працюють над довгостроковими проектами відновлення та трансформації України. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині почали відбудову важливих мостів, які довелося підривати через наступ російських окупантів на Київ. Тимчасові переправи не витримують транспортного навантаження. Йдеться про мости біля Стоянки на трасі Київ-Чоп, біля Бородянки, Гостомеля та на під’їзді до Ірпеня.

Читайте також, що у Макарові капітально відремонтували пошкоджений внаслідок обстрілу міст через річку Здвиж.

Читайте также