Завод з виробництва локшини побудують на Київщині

У підприємство інвестують десятки мільйонів доларів

У Білій Церкві виробник локшини та пюре Rollton побудує ще один завод. Про це розповіла секретар Національної інвестиційної ради при президентові України Галина Янченко, передають "Коментарі".

За її словами, іноземний інвестор Mareven Food вже має виробництво у Білій Церкві, на якому працюють понад пів тисячі українців. На будівництво ще одного підприємства з виробництва локшини планують витратити 70 мільйонів доларів. Нові виробничі потужності виробника локшини з’являться у Білій Церкві в рамках реалізації в’єтнамсько-японського інвестиційного проєкту. Кошти також направлять на розвиток системи дистрибуції товарів.

Новий виробничий комплекс у Білій Церкві буде розташований на площі у 16 гектарів. Тут побудують виробництво, центр розробки нової продукції, офіси компанії та склади. Потужність нового виробництва прогнозують у 160 тисяч тон готової продукції на рік. Для виробництва використовуватимуть 70% українських сировини та матеріалів. На новому заводі створять понад тисячу нових робочих місць.

"Компанія вже вклала 60 мільйонів доларів у виробництво харчових продуктів на території нашої держави і зупинятися не планує… Їхній другий великий проект — гарний сигнал не лише для наших виробників, а й для всіх іноземних інвесторів", — заявила Янченко.

Секретар Національної інвестиційної ради при президентові зазначила, що держава робить усе аби вирішити інвестиційний дефіцит та перетворити Україну на привабливу для вкладень. На її думка, попри загрози вторгнення з боку Росії спокійна робота без інформаційного хаосу та розпалювання зайвої тривоги прискорить процес залучення інших інвестицій від українських та іноземних компаній.

"Холдинг планує реалізувати наступну інвестиційну програму протягом найближчих 2-3 років та вірить, що її запуск сприятиме зростанню соціально-економічних показників регіону і продемонструє успішне залучення іноземних інвестицій в економіку Київської області та України", — йдеться у заяві компанії Mareven Food Europe.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Борисполі поблизу міжнародного аеропорту розпочали будівництво першого логістично-сортувального центру "Укрпошти". Його збудують на площі понад дев’ять гектарів. Він буде розташований на території індустріального парку.

Нагадаємо, у Київській області інвестиційна компанія Dragon Capital отримала дозвіл на будівництво першої черги індустріального парку E40. Він розташований на Житомирській траси, яка є частиною європейського автошляху E40. Парк охоплює площу у 49 гектарів та складається з дев’яти ділянок. Ці ділянки на площі у 20 гектарів збудують під виробничі та складські приміщення за міжнародним стандартам для "зелених" будівель.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися