Щоб бачили з літака: у Борисполі збудують логістичний центр "Укрпошти"

Це буде перший логістичний центр нового зразка

У Борисполі поблизу міжнародного аеропорту розпочинають будівництво першого логістично-сортувального центру "Укрпошти". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Підрядником з будівництва сортувального центру "Укрпошти" виступає ТОВ "Тетра інвест". Відповідний контракт підписали 7 вересня. Сортувальний центр "Укрпошти" збудують на площі понад дев’ять гектарів. Він буде розташований на території індустріального парку у Борисполі, неподалік міжнародного аеропорту.

Торік "Укрпошта" залучила близько 100 мільйонів євро інвестицій від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Ці гроші спрямують на будівництво семи автоматизованих сортувальних центрів підприємства та перебудову логістичної мережі з оновленням бази депо.

Тендер на будівництво першого автоматизованого сортувального центру в Київській області АТ "Укрпошта" оголосила у травні 2021 року. Тоді генеральний директор компанії Ігор Смілянський заявив, що підприємство готово вкласти в будівництво сортувального центру "під ключ" 50 мільйонів доларів. На підписанні контракту з підрядником, який будуватиме перший логістичний комплекс "Укрпошти" Смілянський повідомив, що підприємство інвестує в це понад "40 мільйонів євро свого прибутку та кредитних коштів".

"Невдовзі подібні договори будуть підписані по хабах у Львові, Одесі, Харкові, Дніпрі. Всього ж у нас буде сім хабів і 50+ депо по всій країні. Я мрію про те, щоб з вікна літака в будь-якому великому місті ви бачили наші нові сортувальні центри", — написав генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці у Facebook.

Завершити всі роботи з будівництва сортувального центру "Укрпошти" у Борисполі планують до кінця 2023 року. Його потужність дозволятиме обробляти понад 40 тисяч посилок за годину, що в понад 10 разів більше, ніж зараз, заявив Смілянський.

У Міністерстві інфраструктури України зазначили, що перший сортувальний центр "Укрпошти" буде знаходитись не тільки поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль", а й поблизу оновленої траси "Київ — Харків", яка виходить до центральних, східних та південних регіонів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на трасі "Київ – Одеса" обмежили рух транспорту через будівництво транспортної розв’язки. Поблизу села Віта-Поштова починають зводити новий інфраструктурний об’єкт. Він забезпечить розподіл транспортних потоків на ділянці дороги з високою інтенсивністю руху. Через будівельні роботи з 7 вересня до 25 жовтня на трасі буде перекрито дорогу у напрямку Києва. 

Нагадаємо, триває будівництво транспортної розв’язки на трасі "Київ — Харків". Новий об’єкт дорожньої інфраструктури розташований на перетині двох автошляхів: "Київ — Харків" та "Дніпро — Решетилівка". 

Читайте також, як трасу "Київ — Харків" перетворюють на швидкісний автобан.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися