У Києві запускають виробництво військової форми для жінок (ФОТО)

Що відомо про проєкт

Депутатка Київської міської ради Ірина Никорак анонсувала старт виробництва військової форми для жінок під назвою Arm Women Now. Подробиці розповіли у Київській міській раді, передають "Коментарі".

За словами ініціаторки виробництва, жіночої форми в Україні не має, купити її можна тільки за кордоном або виробити самостійно. Зараз у Збройних Силах України жінкам видають чоловічу військову форму без врахування жіночої фізіології.

"Майже 90% жінок змушені підшивати форму, якщо, звісно, у них є така можливість в умовах повномасштабної війни. Необхідно забезпечити наших захисниць комфортною та функціональною військовою формою", — зазначила Никорак.

Відшивати жіночу військову форму будуть в Україні за гроші від благодійних аукціонів. Лоти на заходи безоплатно надають відомі українські музикантти, спортсмени та публічні діячі. Для нової форми вже розробили лекала з урахуванням міжнародного досвіду. Додамо, що зараз в лавах ЗСУ служать понад 50 тисяч жінок, з яких 3,5 тисячі, – старші офіцери. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через потужну зливу з градом і шквалами, що накрила правобережні райони Києва, у столиці виникли підтоплення на занижених місцях. Наслідки зливи у столиці можна подивитись на відео.

Нагадаємо, під Києвом після влучання блискавки в міст здетонувала вибухівка. Вибух стався в селі Демидів, що у Вишгородському районі. Зруйновано міст через річку Ірпінь. Внаслідок вибуху на мосту одна людина загинула, ще двоє отримали поранення. Рух транспорту через міст тимчасово неможливий. Дивіться схему об’їзду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися