Ключовий для регіону міст відновили на Київщині (ФОТО)

Як виглядає відремонтована споруда

У Київській області капітально відремонтували пошкоджений внаслідок обстрілу міст через річку Здвиж у Макарові. Про це повідомив голова Макарівської об’єднаної територіальної громади Вадим Токар, передають "Коментарі".

Міст у Макарові був частково зруйнований та пошкоджений після влучання у споруду снарядів російських окупантів. Цей шляхопровід, розташований на автомобільній трасі Т1019, проходить територією Вишгородського, Бучанського та Фастівського районів Київської області.

Щоб повністю відновити споруду, дорожники замінили на мосту балки прогонової будови та влаштувати нове дорожнє покриття. Голова Макарівської об’єднаної територіальної громади Вадим Токар оприлюднив фото, як змінився міст з моменту пошкодження та до завершення реконструкції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для підвищення транзитного потенціалу під Києвом зараз відновлюють два зруйнованих мости. Наразі діє Постанова Кабінету міністрів України, яка передбачає 490 мільйонів гривень. Ці кошти перш за все спрямовані на мости. Це міст у Стоянці, який зараз на завершальному етапі, та міст через річку Ірпінь.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України запропонувало, а уряд підтримав законопроект щодо часткового повернення ставок акцизного збору на пальне. Стягнення акцизів Верховна Рада скасувала в березні через гостру кризу на ринку. Ситуація стабілізувалась, і тепер влада планує частково повернути податок. Що буде з цінами на бензин, які прогнози дають посадовці, експерти та як до повернення акцизів ставляться водії — подробиці в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Путіна через острах за Кримський міст погрожують бомбардувати Київ.

Читайте также