Групі "Нафтогаз України" дозволили контролювати Славутицьку ТЕС

Теплоелектростанцію модернізують та готують до введення в експлуатацію

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив дочірньому підприємству НАК "Нафтогаз України" придбати частку у статутному капіталі ТОВ "Славутицька ТЕС", що забезпечить контроль в управлінні. Про це йдеться у повідомленні АМКУ, передають "Коментарі".

Контрольний пакет акцій Славутицької ТЕС придбає дочірнє підприємство "Нафтогаз Біоенергія". Антимонопольний комітет вирішив, що концентрації акцій не призведуть до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на енергетичних ринках України, тому що після введення в експлуатацію теплоелектростанція буде виробляти та постачати тепло в територіальних межах міста Славутич.

Зараз Славутицька ТЕС не працює. На енергооб’єкті будують енергогенеруючі потужності. Зокрема, готують до введення в експлуатацію комплекс обладнання, що працює за комбінованим виробництвом електричної і теплової енергії, а також котельної, що працюватиме на біопаливі. Модернізація Славутицької ТЕС дозволить відмовитись від спалювання газу для виробництва енергії. Таким чином енерго- та теплогенерація у Славутичі буде незалежною від постачання газу та його вартості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області готують до приватизації два спиртових заводи, що входять до складу державного підприємства "Укрспирт". Продати на аукціонах найближчим часом планують Стадницький та Червонослобідський спиртові заводи. Перше підприємство розташоване у Білоцерківському районі Київської області, друге — неподалік Києва, на території Макарівської селищної громади в Бучанському районі.

Нагадаємо, на Київщині з вересня розпочнеться процес приватизації об’єктів держмайна. Аукціони з продажу планують проводити за пришвидшеними процедурами. Торги традиційно відбуватимуться на базі платформи Prozorro.Продажі. На приватизацію виставлять державне майно, що не входить до переліку об'єктів критичної інфраструктури та не використовується в оборонному секторі.

Читайте також, на Київщині планують побудувати завод з переробки будівельного сміття.

Читайте также