Кличку запропонували скоротити керівників комунальних підприємств

До мера столиці звернулися в петиції

У Києві потрібно втричі скоротити кількість керівних посад у комунальних підприємствах столиці. Про це йдеться у петиції до влади столиці, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11132 Павло Постоєнко звернувся до мера столиці Віталія Кличка з петицією щодо реорганізації комунальних підприємств Києва. При цьому в документі пропонується скорочення керівних посад через зменшення юридичних осіб зі зберіганням інших робочих місць.

"Просимо вжити заходи із встановлення максимальної кількості комунальних підприємств міста Києва у кількості 500 юридичних осіб. Тобто зменшити їх до 500 із наявних 1909 шляхом об'єднання дублюючих функцій або ж ліквідації вже фактично не працюючих підприємств", — йдеться в петиції до Київського міського голови.

Автор звернення вважає, що масштабна реорганізація комунальних підприємств у столиці значно зекономить бюджетні кошти. "При такому підході всі рядові працівники залишаться на своїх місцях, окрім керівного складу — зменшиться кількість директорів та їхніх заступників, яким платники податків сплачують заробітну плату", — пояснив пропозицію киянин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, столична влада підтримала пропозицію киян оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком.

Читайте також, що від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.

Читайте также