У Києві введуть оплату проїзду банківською карткою в усіх видах транспорту

В мерії столиці підтримали петицію киян

Столична влада підтримала пропозицію киян додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту у Києві. Відповідна петиція на сайті Київської міської державної адміністрації набрала необхідну кількість голосів та розглянута мером столиці Віталієм Кличком, передають "Коментарі".

Авторка петиції №10964 Олександра Шейко зазначала, що у Києві при проїзді в тролейбусах та автобусах наразі немає можливості придбати паперовий квиток, так само як і транспортну карту, на всіх зупинках або в салоні транспорту. Окрім того, квиток в додатку "Київ Цифровий" вважають ненадійним засобом оплати, оскільки він вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. До того ж гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно, пояснювала пропозицію до влади авторка петиції.

Київський міський голова Віталій Кличко підтримав петицію. Мер столиці заявив, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати проїзду на транспорті банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, покладено на оператора Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Це комунальне підприємство Головний інформаційно-обчислювальний центр (КП ГІОЦ).

"Технічні засоби АСОП, які на сьогодні встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства "Київпастранс", технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками", — зазначив Кличко.

Столична влада підтримує введення безготівкової оплати проїзду за допомогою банківських карт, повідомив у відповіді на петицію мер Києва: "В рамках реалізації фунціоналу, що дозволить використовувати банківську картку в АСОП, повідомляємо про підтримку електронної петиції №10964 "Додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту" та подальшу реалізацію порушеного в електронній петиції питання".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися