У Києві та Київській області попередили про екстрені відключення світла

Графіки стабілізаційних відключень вже не актуальні

Через те, що енергосистема України зазнала нових пошкоджень внаслідок обстрілів російських окупантів, НЕК "Укренерго" вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та Київській області. Про це попередили в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

"Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведена низка критично важливих об’єктів країни. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження", — заявили в мерії столиці.

В КМДА повідомили, що графіки стабілізаційних відключень, що були складені напередодні, більше не актуальні.

"На жаль, найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання. Просимо споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00. Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгівельних центрів", — попередили в Київській міській державній адміністрації.

До мешканців Київщини звернувся й голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Посадовець зазначив, що цієї ночі російські окупанти пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури Київської області.

"Виведено з ладу низку критичних об’єктів. Потрібно готуватися до екстрених відключень електрики на невизначений термін. Фахівці вживають необхідних заходів для ліквідації наслідків обстрілу. Усі працюють на своїх місцях в режимі нон-стоп", — заявив Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації вкотре закликав помірно споживати електроенергію, особливо в пікові години, задля стабілізації ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вночі 26 жовтня російські окупанти дронами-камікадзе здійснили удари по об’єкту інфраструктури на території однієї з громад Київської області. Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа. Зараз на місці обстрілів працюють прокурори, слідчі та експерти, які фіксують черговий воєнний злочин російських окупантів. Наслідки обстрілів ворожими безпілотниками ліквідують працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. За фактом порушення законів та звичаїв війни розпочали кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області.

Читайте також, під час нічної атаки російських окупантів у Київській області знищили кілька дронів-шахедів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


украинец

27 жовтня 2022, 22:12

"готовьтесь к "земле" - бандерЛохи тупорылые". в.кличко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися