У Києві вирили у ландшафтному заказнику великий котлован (ФОТО)

Екологи підрахували збитки

У Києві розрахували шкоду завдану довкіллю через виритий котлован у ландшафтному заказнику. Про це повідомила Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, котлован вирили на території ландшафтного заказника "Урочище Церковщина" у Голосіївському районі Києва. На місці працювали екологи та фахівці прокуратури. Експерти встановили, що на території ландшафтного заказника вирили котлован площею понад тисячу квадратних метрів.

"Викопаний ґрунт було вивезено за допомогою вантажного автотранспорту. Розмір збитків завданої державі внаслідок зняття ґрунтового покриву становить 155,5 тисяч гривень", — заявили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Урочище Церковщина" в Голосіївському районі Києва за рішенням Київської міської ради оголосили ландшафтним заказником місцевого значення у 2020 році. Загальна площа природоохоронної зони становить 130 гектарів. Охоронні зобов’язання покладені на Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ). Саме представники цієї організації і повідомили правоохоронні органи про правопорушення.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, чому найбільша ТЕС на Київщині опинилася під загрозою зупинки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ален

31 жовтня 2022, 08:51

Ну и что

Петя

30 жовтня 2022, 16:14

То все путін

Роман

30 жовтня 2022, 13:23

Для Клічко земля, це будівництво. А будівництво, це гроші. Це не мер, а хапуга якому все мало(((

Укроп

30 жовтня 2022, 10:40

Вирили котлова. Просто так. Прийщло пару мужиків з лопатами і вирили. Так?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися