Приватизація під час війни: спиртові заводи на Київщині підуть "з молотка"

Що відомо про об’єкти приватизації

Підприємство, що має 25 об'єктів нерухомості та понад 510 одиниць виробничого устаткування у чотирьох областях України, продадуть на аукціоні. Про об’єкти продажу розповіли у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

Продати планують Стадницьке місце провадження діяльності та зберігання спирту державного підприємства "Укрспирт". Онлайн-аукціон з продажу окремого майна цього підприємства заплановано на 9 листопада.

Підприємство має 25 об'єктів нерухомості та понад 510 одиниць виробничого устаткування.

Стадницьке місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" має в активі 25 об'єктів нерухомості та майже 23 гектарів землі. На підприємстві зараз працюють 87 співробітників. Енергоефективний завод має вигідне розташування та обладнання для виробництва якісного харчового спирту з жита, пшениці, кукурудзи, третікале та високооктанової кисневмісної добавки до бензину-сирцю (ВКД-С).

Об'єкти виробництва розташовані в чотирьох областях:

·       Київська обл., Білоцерківський р-н (Тетіївський р-н), с. Стадниця, вул. Заводська, 1, 2, 3 та 12

·       Київська обл., Білоцерківський р-н, с. Тхорівка, вул. Сквирська, 42;

·       Полтавська обл., Лубенський р-н, с. Вишняки, вул. Заводська, 1;

·       Черкаська обл., Уманський р-н, с. Іваньків, вул. Робоча, 4;

·       Житомирська обл., Коростенський р-н, с. Липники, вул. Заводська, 1.

Стартова ціна на аукціоні становить 28,9 мільйонів гривень, без урахування ПДВ. Відповідно до умов приватизації, новий власник додатково зобов'язаний сплатити кошти в розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП "Укрспирт" для погашення заборгованості підприємства, зокрема — на виплату боргів по заробітній платі.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва озеро Алмазне оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Озеро Алмазне вважається однією з найбільших водойм у Києві. Територія новоствореного заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею понад 185 гектарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, чому найбільша ТЕС на Київщині опинилася під загрозою зупинки.

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/1112


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися