Пів сотні кілометрів зношених тепломереж замінили у Києві (ВІДЕО)

Що вдалося зробити комунальникам за час війни

У Києві за час повномасштабної війни вдалося продовжити ремонт та модернізацію тепломереж. Про виконані роботи розповів Київський міський голова Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, попри надзвичайно складну ситуацію та фінансові обмеження столичні комунальники провели заміну труб на найбільш аварійних ділянках тепломереж та пошкоджених внаслідок ракетних ударів об’єктах. Загалом цього року в Києві замінили 50 кілометрів зношених труб та провели планові та регламентні роботи в котельнях і теплопунктах.

"За три останніх роки, відколи у Києві розпочали масштабну реконструкцію теплового господарства, фахівці "Київтеплоенерго" вже оновили 340 км труб великого діаметру. І це вже дозволило зменшити число аварій на мережах та знизити тепловтрати", — заявив Кличко.

Мер Києва поінформував, що значну допомогу цього року столиці надав уряд США. Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" отримало труби і трубопровідну арматуру вартістю 1,3 мільйони доларів. Це допомогло замінити одинадцять кілометрів комунікацій, зокрема, пошкоджених внаслідок російських обстрілів.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили масштабні ремонтні роботи на мосту через річку Десенка, що є продовженням Північного мосту. Столичні дорожники оновили крайні праві смуги — по півтори смуги у кожному напрямку та повністю відкрили рух для автомобільного транспорту. Зараз на Північний міст і міст через річку Десенка збільшилось навантаження. Це пов’язане із обмеженням руху на інших ділянках доріг. На мосту через річку Десенка замінили залізобетонний вирівнюючий шар і гідроізоляцію, влаштували два шари асфальту протяжністю 780 метрів у кожному напрямку.

Нагадаємо, що у Києві знову можна гуляти пішохідно-велосипедним мостом, що був пошкоджений під час ракетних обстрілів російських окупантів. Пішохідний міст вже відкрили після ремонтних робіт і оновлення. На споруді замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також —143 перильних скла. Також на мосту відновили й перила та троси. Окрім того, фахівці ще раз обстежили опори споруди, систему освітлення та відеоспостереження. 

Читайте також, де у Києві цього року облаштували нові кільцеві транспортні розв’язки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися