У Києві відкрили пошкоджений вибухом пішохідний міст (ФОТО)

Подробиці розповів мер столиці

У Києві знову можна гуляти пішохідно-велосипедним мостом, пошкоджений під час обстрілів російських окупантів. Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, пішохідний міст вже відкрили після ремонтних робіт і оновлення.

"Замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів. А також —143 перильних скла. 57 з них були повністю зруйновані, 86 — пошкоджені внаслідок ракетної атаки 10 жовтня", — повідомив Кличко.

Мер столиці додав, що також відновили й перила та троси, натягнуті вздовж мосту. Окрім того, фахівці ще раз обстежили опори споруди, систему освітлення та відеоспостереження. Прибрали сніг і нанесли протиожеледні матеріали на покриття мосту. 

"Один із наших символів незламності знову радо чекає на киян та гостей столиці", — додав мер Києва.

Кличко оприлюднив фото оновленого пішохідного мосту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на пішохідному мосту, що витримав ракетні удари російських окупантів, запустили марку "Кримський міст на біс!", присвячену тому мосту, який не витримав. Марку запускали разом з разом з кримчанином Рустемом Умєровим та автором арту — Юрієм Шаповаловим. Подробиці та фото — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що у Києві на місці влучання ракети біля перейменованої "Арки дружби народів" та пішохідного мосту закликали створити монумент-нагадування про атаки російських окупантів. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції пропонував столичній владі створити монумент "Дружби народів" на місці влучання ракети біля "мосту Кличка". Він зазначив, що по Києву російськими окупантами було завдано багато ударів крилатими ракетами. Однак петиція не зібрала достатню для розгляду кількість голосів.

Читайте також, як на обстріляному пішохідному мосту у Києві почали ремонт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися