На обстріляному "мосту Кличка" пропонують встановити монумент

Що відомо про пропозицію до столичної влади

У Києві на місці влучання ракети біля перейменованої "Арки дружби народів" та пішохідного мосту необхідно створити монумент-нагадування про атаки російських окупантів. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11310 Сергій Пелешко пропонує столичній владі створити монумент "Дружби народів" на місці влучання ракети біля "мосту Кличка". Він зазначив, що по Києву російськими окупантами було завдано багато ударів крилатими ракетами.

"Треба створити монумент, який буде нагадувати нам, яка у рашистів дружба, збудувавши монумент у вигляди КР "Калібр", яка влучає в точку, куди вона влучила. Також додати текст: "Ось така дружба народів від росіян". Це буде демонструвати всю підлість і брехливість росіян роками", — пояснює свою ініціативу автор петиції.

Окрім того, у центрі Києва під перейменованою Аркою дружби народів пропонують встановити патріотичний монумент "Привид Києва". Нова скульптура висотою у п'ятнадцять метрів у кольорах та незвичної форми стане привабливою пам’яткою для туристів у Києві, вважають автори проєкту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на пішохідному мосту, що був пошкоджений внаслідок ракетних обстрілів столиці, розпочали ремонтні роботи. На споруді вже демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла, а на виготовлення нового знадобиться близько трьох тижнів.

Нагадаємо, у Києві демонтують радянський герб з монументу "Батьківщина-мати" та вже створили проєкт заміни. Наступного року розпочнеться конкурс на тризуб, який встановлять замість серпа і молота. Декомунізувати Батьківщину-мати у петиції пропонували ще торік. Автор вважав, що монумент можна перетворити на скульптура Архистратига Михаїла.

Читайте також, що кияни вимагають прибрати радянські герби з мосту Патона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися