У Києві пропонують декомунізацію монументу "Батьківщина-Мати"

До столичної влади звернулися з петицією

Столичній владі пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованій на Печерський пагорбах. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Олександр Артьомов зазначає, що статуя "Батьківщина-Мати" є однією з найвідоміших туристичних споруд у Києві та найвищим монументом в Європі. Проте він вважає, що радянська естетика пам’ятника не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам українського суспільства.

Демонтаж скульптури "Батьківщина-Мати", на думку автора петиції, недоцільний з економічних міркувань та тому, що споруда міцно вписалася в обриси Києва. Столичній владі пропонують перетворити статую на інший персонаж.

"Оскільки ця жіночка виглядає досить чоловікоподібно, а ще й тримає у руках щит та меч, нескладно буде перетворити її на статую архистратига Михаїла — патрона нашого міста", — пропонує автор петиції.

Для перетворення споруди "Батьківщина-Мати" можна прибрати зі скульптури груди, замінити радянський герб на герб Києва та змонтувати крила, вважає автор петиції. А якщо знайдуться додаткові кошти — зробити крила рухомими, щоб вони коливалися під дією вітра.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичну владу у петиції просять дозволити людям продавати продукти харчування у сквері поблизу Дарницького залізничного вокзалу. У Києві розігнали стихійну торгівлю у сквері біля Дарницького вокзалу близько двох років тому. Після цього люди, які торгували власно вирощеними сільгосппродуктами зі скверу перейшли на місце біля "паровозику". Близько двох тижнів тому стихійну торгівлю знову розігнали

Нагадаємо, у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Так, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, що будівлю готують до знесення.

Тим часом на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


огонь

14 липня 2023, 13:54

ВОНИ литають без звука

Слава

25 січня 2023, 21:01

Як називається операція, коли з жіки роблять чоловіка?! Трансвестизм??? Ну от, із памятником намагаються зробити те саме, практикуються. Мда... Розруха в головах ініціаторів.

Роман

28 листопада 2021, 21:05

Ахахах:)) убрать грудь и приделать крылья, чтобы они колыхались по ветру. Сегодня вроде ж не 1 апреля.

людмила

25 листопада 2021, 11:15

ХВАТИТ РАЗРУШАТЬ!НАДО БЕРЕЧЬ ЧТО СОЗДАЛИ ПРЕДКИ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися