У Києві зачищають від стихійної торгівлі Дарницький ринок (ФОТО)

Правоохоронці та депутати провели перевірку

У Дарницькому районі Києва поряд з офіційно працюючим ринком процвітає стихійна торгівля. Про це у своєму Facebook розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, мешканців будинків на вулиці Ялтинській у Дарницькому районі Києва турбує стихійна торгівля, яка заполонила тут ледь не усі тротуари. Неофіційно торгують на вулиці поряд з офіційним Дарницьким ринком, зазначив депутат Київміськради.

"Що тільки не продають на цій "стихійці": рибу, м'ясо, домашні кури, сметану, молоко, ковбасу тощо. Асортимент, як кажуть, на рівні. Біда в тому, що на усю цю продукцію немає жодних дозвільних документів", — написав Трубіцин.

Він також заявив, що у сквері, який знаходиться поряд з цим стихійним базаром, "нагадує апокаліптичні сценарії з фільмів". "Місцеві мешканці стверджують, що деякі торгівці справляють свої природні потреби прямісінько у цьому сквері. Запах тут дійсно не дуже… Та й навіть якогось біотуалету я тут не побачив, а тому дійсно виникає велике питання: куди ті стихійні торгівці ходять, коли припече?" — йдеться у дописі Трубіцина.

Депутат Київської міської ради повідомив, що під час інспекції у Дарницькому районі на усі зауваження відреагували працівники комунального підприємства "Київблагоустрій" та поліціянти. Комунальники разом з правоохоронцями зачистили частину вулиці Ялтинської від стихійної торгівлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на столичному Подолі провели перевірку Житнього ринку. Фасад Житнього ринку зафарбований графіті, а навколо розміщені "якісь незрозумілі кіоски та процвітає стихійна торгівля".

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також: Тищенко купує на ринку гречку по 12 та яловичину по 20 гривень: які насправді ціни на Бессарабському ринку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися